برداشت افرادی که به فرایندهای برنامهمحور و ترتیبی اعتقاد دارند اینگونه است: سیستم را بشناسید، آن را طراحی، پیادهسازی و آزمایش کنید و سپس استقرار دهید. فرض این تفکر بر این است که همه چیز قابل پیشبینی است و همه چیز باید طبق برنامهای دقیق و از قبل تهیه شده پیش برود. این افراد بر این باورند که روش کاملاً درست است و اگر هم اشکالی پیش بیاید ناشی از اجرای نادرست روش است و همچنان بر اجرای بهتر روشها اصرار میورزند. غافل از اینکه مشکل از اجرا نیست. مشکل از ناسازگاری این باورها با ماهیت غیرقطعی بسیاری از کارهای توسعهی نرمافزار است. در مقابل اسکرام و تفکر چابکی بر باورهای متفاوتی استوارند. اسکرام بر اصولی استوار است که با ماهیت غیرقابل پیشبینی و عدم قطعیت در نرمافزار همخوانی دارد.
اسکرام مبتنی بر تکراری و تدریجی است. توسعه تکراری بر این اصل استوار است که احتمال برداشت اشتباه از مسائل یا احتمال انجام نامناسب کار همیشه وجود دارد. از این رو توسعهی تکراری راهبردی برای مقابله با این مشکلات است. با این روش محصول در حال ساخت در چندین مرحله تکمیل میگردد تا به راهکاری مناسب تبدیل گردد. توسعهی تدریجی نیز بر اصل قدیمی «قبل از آن که کل چیزی را بسازی، ابتدا بخشی از آن را بساز» استوار است. در این روش محصول به بخشهای کوچکتری تقسیم میشود و با بهکارگیری حلقهی یادگیری در ساخت هر بخش از محصول، توسعهی محصول به بهترین شکل ممکن پیش میرود. حلقهی یادگیری به این شکل است که ابتدا فرض یا هدفی در نظر گرفته میشود؛ سپس چیزی ساخته میشود یا کاری انجام میگردد. پس از آن بازخوردها دریافت میشوند. با استفاده از بازخوردها کارهایی که بر مبنای پیشفرضها انجام شدهاند بررسی میشوند و در پایان، محصول، فرایند و باورها مطابق با آموختهها تغییر میکنند.
با توجه به توضیحاتی که داده شد برای مقابله با عدم قطعیت در سطح کلان نیز از رویکرد تدریجی استفاده میکنیم. یعنی به جای اینکه کل نرمافزار را بسازیم و تا پایان ساخت کل نرمافزار منتظر بمانیم، ابتدا بخشی از نرمافزار را با حداقلی از ویژگیها که فعالیتهای اصلی کاربران را مکانیزه کند میسازیم و راهاندازی میکنیم. پس از آنکه اولین نسخه از نرمافزار اجرا شد به مرور زمان و بر اساس نیازهای واقعی کاربران که در حین کار مشخص میشود آن را تکمیل میکنیم. به این ویژگیها که باید در اولین نسخه وجود داشته باشد «حداقل ویژگیهای قابل انتشار» میگوییم.
برای بهرهگیری مفید از رویکرد تکراری و تدریجی در اسکرام، پیادهسازی پروژه در بازههای زمانی دو هفتهای و بر ساس اولویت کارفرما انجام میشود. یعنی کل زمان یک انتشار به بازههای دوهفتهای تقسیم میشود. به این بازهها اسپرینت میگوییم. کار به این نحو انجام میشود که در ابتدای هر بازه (اسپرینت) دوهفتهای، اقلامی جهت پیادهسازی انتخاب و برنامهریزی انجام میشود و پس از اتمام دو هفته نسخهای آماده شده و به کارفرما ارائه میشود. این نسخه بخشی از محصول نهایی است و جهت دریافت بازخورد از کارفرما ارائه میشود تا مطمئن شویم که پروژه در مسیر درست خود قرار دارد.
پس از آنکه تمامی ویژگیهای مورد انتظار در محصول قرار گرفت، جلسه (جلساتی) جهت آموزش کاربران و استقرار سیستم هماهنگ میشود و پروژه در سایت مشتری استقرار مییابد.